Σάββατο 7 Ιουνίου 2008


Ευτυχία σημαίνει καλή τύχη ευδαιμονία, αφθονία ιδιωτικών υλικών αγαθών.
Καθένας από εμάς μπορεί να δώσει κι από ένα διαφορετικό ορισμό για την ευτυχία και για το νόημα της Κάθε άνθρωπος την νοιώθει και την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, ανάλογα με τα βιώματα και τις απόψεις του γενικά για την ζωή.
Ο Αριστοτέλης επεσήμανε την ευτυχία στην ενέργεια της ψυχής σύμφωνα με την αρετή,που βέβαια είναι βασισμένη στην φρόνηση.Η ευτυχία είναι πολυπρόσωπη και εμφανίζεται στην ζωή μαςδυσκολεύοντας τον καθορισμό της σημασίας της ώστε πολύ συχνά κάτι που για τον ένα είναι ευτυχία, για τον άλλο είναι ανοησία ή τρέλλα.
Έτσι η ανάλυση της έννοιας της ευτυχίας, καταντά σοφιστικό λογοπαίγνιο που δεν οδηγεί πουθενά.Ο Επίκουρος υποστήριξε ότι ευτυχία χωρίς ψυχική γαλήνη είναι αδιανόητη. Άρα βλέπουμε ότι στην ευτυχία μεγάλο ρόλο έχει η γαλήνη της ψυχής και όχι μόνο.
Η αυτογνωσία και η αυτοπεποίθηση είναι επίσης έννοιες συμπληρωματικές της ευτυχίας,Η ευτυχία για να αποκτηθεί χρειάζεται πείσμα και αγώνα και για να διατηρηθεί χρειάζεται πίστη και προσπάθεια, διαφορετικά θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ευτυχία το άγχος για πλουτισμό.
Όπως είχε πει και ένας εκατομμυριούχος του Τέξας :" Νόμιζα πως το χρήμα θα ήταν ικανό να αγοράσει την ευτυχία, αλλά έχω τρομερά απογοητευτεί." ΓΥ αυτό δεν πρέπει να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.
Επίσης φτάνουμε να λέμε ευτυχία την ανία μιας εύκολης ζωής χωρίς ενδιαφέρον, την τάση γιο επιβολή στους άλλους, την αυταρχικότητα.Η δυστυχία είναι κατάσταση αναπόφευκτη στη ζωή του κάθε ανθρώπου, που έρχεται κι αυτή σαν συνέπεια της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής μας, σαν ένας από τους συντελεστές της καθημερινότητας.
Και στη δυστυχία ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά δηλαδή εκείνος που στήριξε την ευτυχία του στην αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, που έχει στην ψυχή του σαν ακατανίκητες δυνάμεις τη θέληστ και την πίστη, γρήγορα θα ξεπεράσει την αναποδιά και θα αναζητήσει τρόπους να γυρίσει πίσω στην ευτυχία.
Γι'αυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο για να νοιώθουμε εσωτερικά πλήρεις και ευτυχισμένοι. Με βάση τη χριστιανική ηθική μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη μέσα από. την πίστη στο Θεό.
Μια κοινωνία αγάπης ανάμεσα στο άνθρωπο και το Θεό, μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο εκείνα τα ηθικά εφόδια και ψυχικά χαρίσματα που θα τον κάνουν ευτυχισμένο.Οι πνευματικοί άνθρωποι φέρουν την ηθική ευθύνη να δώσουν τα φώτα σε κάθε κοινωνία, ώστε να πραγμαποποιηθεί το όνειρο της ευτυχίας του συνόλου.

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.
ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: